Ett helt bröd med vitlökssmör, persilja, flingsalt och tomater är ett trevligt tilltugg som passar både innan och till middagen.
Vitlöksbröd av nybakat Rustikt Lantbröd eller Medelhavs Lantbröd
Antal ingredienser
6
Tidsåtgång
30
Ingredienser
Gör så här
- Rustikt Lantbröd eller Medelhavs Lantbröd
- Vitlök
- Smör
- Persilja
- Flingsalt
- Tomater
- Skiva en limpa i fyrkanter.
- Blanda sedan 150 gram smör, två pressade vitlökar, salt och peppar i en skål.
- Blanda sen i hackad persilja. Fyll brödet med smöret och toppa med färska cocktailtomater.
- Grädda brödet i ugnen på 200 grader till dess att brödet fått mer färg och smöret smält.
- Vitlöksbrödet ska vara mjukt på insidan men hårt på utsidan.
Vill du dela med dig av detta recept?
Använd hashtagen #södervidingebagaren på Instagram för att sprida matinspiration och skapa en gemenskap av både matälskare och livsnjutare!