Om oss

På Södervidningebagaren bakar vi stolt enligt skånsk brödtradition, naturliga ingredienser och traditionella metoder, i hela Skåne.

Vi bakar bara glada bröd!

På Södervidinge är vi stolta över våra bröd, våra duktiga bagare och de skånska baktraditionerna. Vi är mycket noga med vad vi stoppar i degen – i våra matbröd används enbart naturliga ingredienser. Vårt mjöl kommer enbart från svenska gårdar.
 Vi tar ett aktivt miljöansvar och har idag bland annat 100 % förnyelsebar energi i produktionen.

Vi använder oss av bagare, traditionella bakmetoder som surdeg, skållning, raskdeg och långa jästider. Vi bakar på naturliga råvaror utan tillsatser. Och så gräddar vi i rejäla stenugnar för den goda smaken och frasiga skorpans skull! Du hittar vårt bröd i livsmedelsbutiker i hela Skåne.

Vårt företag i korthet

Gräddat i stenugn

Vi använder rejäla stenugnar för att grädda vårt bröd och skapa den goda smaken som våra kunder älskar. 

Hantverk & tradition

Vi är ett riktigt bageri som värnar om traditionella bakmetoder för att skapa goda bröd med en smakrik skorpa.

Nära dig

Vårt bröd finns i butiker i hela Skåne, och vi är stolta över att vara en del av den familjära gemenskapen.

Surdeg & långa jästider

Vi använder traditionella bakmetoder som surdeg, skållning, raskdeg och långa jästider för att skapa vårt bröd. 

Vi är ett riktigt bageri

– som värnar om både hälsa och miljö

Vi tar hand om varje bröd med traditionella och moderna influenser för att möta kundernas smakförväntningar. Vi använder högkvalitativa naturliga råvaror, surdeg, skållning, raskdeg och långa jästider för att skapa goda bröd. Stenugnsbakning ger brödet en smakrik skorpa och framhäver dess naturliga smak. Vi tar ansvar inte bara gentemot ägare och anställda, utan även gentemot omvärlden och miljön som påverkas av vår produktion och distribution.

Som företag har vi ett ansvar som sträcker sig längre än till ägare och anställda. Vi har ett ansvar gentemot vår omvärld och för den miljöpåverkan som ett producerande och distribuerande företag står för. Därför står miljöarbetet högt upp på vår agenda. Och det får kosta lite extra. Vi har en tydlig policy som ligger grund för vårt kontinuerliga miljöarbete.

Om oss

Våra certifieringar

Vi tillverkar och säljer bageriprodukter av högsta kvalitet. En kvalitet som ska tillmötesgå kundernas och konsumenternas förväntningar och säkerställa de krav man ställer avseende säkerhet och produktkvalitet på livsmedel från en modern livsmedelsproducent. Produktion arbetar enligt HACCP- principerna, vilket är en standardiserad metod för livsmedelssäkerhet. Södervidingebagaren är certifierade enligt FSSC 22000 och för Ekologisk produktion (SE-EKO-01). Vi har även produkter som är godkända att märkas ”Från Sverige”.

Ta kontakt med oss

vi ser fram emot att höra från dig!

Har du något att dela med dig av? Om du har recept att bidra med, tankar om våra artiklar, eller behöver reklamera en produkt, så är vi här för att lyssna. Och om du vill vara en del av vårt team och dela vår passion för brödbakning, kolla in våra jobbmöjligheter. Klicka nedan för att hitta kontaktinformation.