Cheese melt med ägg på Vete Levain

En stekt macka med smält ost och löst stekt äggula. Mums!

h

Antal ingredienser

}

Tidsåtgång

Ingredienser

Gör så här

 

  • Två skivor bröd, antingen Medelhavsbröd eller Vete Levain
  • 1 ägg
  • Ost – cheddar eller prästost
  • Smör
  • Salt och peppar
  • Smör eller olivolja att steka i

 

  1. Stek ägget i stekpanna, inte för hårt – gulan ska vara rinnig. Försök håll gulan hel. Salta och peppra ägget
  2. Bred smör och lägg ost på båda skivorna av mackan
  3. Ta ägget och lägg på en av brödskivorna, lägg i stekpannan
  4. Lägg försiktigt på den andra skivan, helst ska inte gulan gå sönder. Stek mackan i smör eller olivolja!

Vill du dela med dig av detta recept?

Använd hashtagen #södervidingebagaren på Instagram för att sprida matinspiration och skapa en gemenskap av både matälskare och livsnjutare!