Stek nybakat Medelhavsbröd eller Vete Levain i smör efter att du doppat dom i en smet gjord på 1 ägg, 1 dl vetemjöl, salt och 2 dl mjölk. Doppa sen skivorna i kanel och socker. Toppa med glass och bär. Fantastiskt!
Fattiga riddare på nybakat Medelhavsbröd eller Vete Levain
Antal ingredienser
6
Tidsåtgång
60
Ingredienser
Gör så här
Fem skivor bröd, antingen Medelhavsbröd eller Vete Levain
Smet:
- 2 ägg
- 1,5 dl vetemjöl
- 1,5 dl mjölk
Smör att steka i
Kanel och socker att doppa brödskivorna i
Glass, bär och sirap att toppa med
- Vispa samman smeten och doppa sen brödskivorna en och en där i.
- Stek brödskivorna i smör till dess att de fått färg.
- Doppa sedan brödet i kanel och socker.
- Lägg upp på en tallrik, toppa med glass, bär och sirap!
Vill du dela med dig av detta recept?
Använd hashtagen #södervidingebagaren på Instagram för att sprida matinspiration och skapa en gemenskap av både matälskare och livsnjutare!