Gott, nyttigt & naturligt!

Ett skånskt hantverksbageri med anor från 1902!

Med omtanke om både hälsa och miljö

På Södervidinge är vi stolta över våra bröd, våra duktiga bagare och de skånska baktraditionerna. Vi är mycket noga med vad vi stoppar i degen – i våra matbröd används enbart naturliga ingredienser. Vårt mjöl kommer enbart från svenska gårdar.
Vi tar ett aktivt miljöansvar och har idag bland annat 100 % förnyelsebar energi i produktionen.

Vi använder oss av bagare, traditionella bakmetoder som surdeg, skållning, raskdeg och långa jästider. Vi bakar på naturliga råvaror utan tillsatser. Och så gräddar vi i rejäla stenugnar för den goda smaken och frasiga skorpans skull! Du hittar vårt bröd i livsmedelsbutiker över hela Skåne.

Framtidsbageriet

Miljön är viktig för oss

Som företag har vi ett ansvar som sträcker sig längre än till ägare och anställda. Vi har ett ansvar gentemot vår omvärld och för den miljöpåverkan som ett producerande och distribuerande företag står för. Därför står miljöarbetet högt upp på vår agenda. Och det får kosta lite extra.

Vi har en tydlig policy som ligger grund för vårt kontinuerliga miljöarbete.

Certifieringar

Vi tillverkar och säljer bageriprodukter av högsta kvalitet. En kvalitet som ska tillmötesgå kundernas och konsumenternas förväntningar och säkerställa de krav man ställer avseende säkerhet och produktkvalitet på livsmedel från en modern livsmedelsproducent. Produktion arbetar enligt HACCP- principerna, vilket är en standardiserad metod för livsmedelssäkerhet. Södervidinge är ISO/FSSC 22000 certifierade och IP Livsmedelsförädling certifierade. Vi är även certifierade för ekologisk produktion (SE-EKO-01).